Search and Hit Enter

Ridicând moralul echipei tale

Moralul? Fiecare echipă trece prin momente de ,,munte” și momente de ,,vale”. Înțelegi ce vreau să spun!! Când echipa se află în aceste momente de ,,vale”, toți au tendința să fie fără entuziasm, apatici sau demoralizați. Partea ciudată este că aceste momente apar de obicei după ce echipa trece printr-o ,,perioadă de glorie – de munte”. Nu știu de ce se întâmplă așa, dar întotdeauna se poate face ceva pentru a-i pune pe oameni pe linia de plutire.

Când moralul este scăzut este foarte important ca liderul să facă ceva ingenios pentru a da un impuls echipei. La început orice acțiune este o mare victorie. Dar pentru a crea un moral ridicat trebuie să fii inventiv. La urma urmei, nu poți conduce o mașină care este parcată. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu foarte creativ, iar El îți poate da cele mai bune idei, plus că internetul este plin de informații despre boosting your team spirit. Mai jos vom scrie și noi câteva lucruri care te pot ajuta în situații de genul acesta.

Câteva idei pentru a da un impuls echipei tale:

  1. Arată un comportament exemplar – fie că îți place sau nu, oamenii se uită la tine, iar ei vor face ceea ce vor vedea. Cel mai eficient mod de a afla ce aștepți de la ei este să le arăți prin exemplu.
  2. Dezvoltă relații cu oamenii care au potențial – pentru a ajuta o echipă să meargă într-o direcție bună, ai nevoie de jucători cu un randament foarte bun. Identifică-i și începe cu ei. Dar nu le cere imediat prea mult. Ai răbdare și cu ei.
  3. Planifică-ți mici victorii și discută cu colegii de echipă despre ele – nimic nu-i stimulează mai mult pe oameni ca să-ți dezvolte îndemânările și încrederea decât identificarea unor succese.
  4. Rugați-vă și închinați-vă împreună – nimic nu schimbă mai repede atitudinea inimii ca închinarea
  5. Comunică viziunea – păstrează vie viziunea în cadrul echipei deoarece viziunea oferă membrilor echipei îndrumare și încredere.

Lucrurile nu se rezolvă cu o pizza odată la câteva luni – comunică regulat cu echipa ta, cere feedback și nu uita să recunoști meritele fiecărei persoane (știi tu…o vorbă bună).

Nu uita să te bucuri și de acest proces, din toate învățăm câte ceva. Ridicarea echipei tale va crea un mediu plin de încredere și transparență care vă va face mai puternici și mai eficienți pentru Împărăția lui Dumnezeu.

The best is yet to come!