Search and Hit Enter

Isus motivul închinării

Isus motivul închinării a fost un titlu care ne-a captat atenția și o să vă spunem de ce. Numele lui Marius Panda este un nume cunoscut printre tinerii din România, mai ales printre cei care sunt implicați în laudă și închinare. El este unul dintre liderii de închinare ai bisericii Adoram, unde slujește împreună cu soția sa Adriana, fiind și unul dintre pastorii acestei biserici, unde slujește împreună cu Cristian Galea.

Mai țineți minte Leul din Iuda? Ei bine cu Sunny și cu Adoram a început valul acestei piese care fost tradusă în limbi ca: rusă, engleză, spaniolă și lista noastră poate continua.

Marius Panda nu are doar o inimă de închinător, ci este una dintre persoanele care se află între primele rânduri când vine vorba de acestă generație de închinători. Este pasionat de inima lui Dumnezeu și Dumnezeu lucrează prin el.  Este un exemplu pentru noi și oridecâteori auzim un mesaj pe laudă și închinare de la el, trebuie neapărat să luăm notițe.

Acum câteva săptămâni, biserica Adoram a început o serie de mesaje care au ca punct de plecare tema: Isus primul. Pornind de aici, ei abordează diferite subiecte, relevante pentru biserica de azi, dar mai ales relevante pentru copiii lui Dumnezeu. Unul dintre aceste subiecte a fost Isus motivul închinării.

Când am auzit acest mesaj, ne-am gândit automat la importanța lui pentru cei implicați în laudă și închinare, așa că i-am cerut voie lui Marius să ne lase să scriem într-un articol câteva din ideile expuse. El a spus da, iar noi ne-am pus pe scris.

,,Subiectul închinării este un subiect vast și sunt foarte multe lucruri pe care încă le avem de învățat. Dacă privim în cultura noastră bisericească, închinarea este un termen destul de popular. Folosim expresii ca: lider de închinare, trupă de închinare, mergem la închinare, etc. Nu e greșit că le folosim, dar fiind așa de obișnuiți cu acest termen, există tendința să uităm revelația acestui fundament.

Când aud că unii oameni spun: azi merg la închinare, automat îmi vine să îi întreb: bine, bine, dar ce ai făcut până acum? Uităm că relația noastră personală cu Dumnezeu merge dincolo de zidurile unei biserici sau de un program.

Vedeți voi, de cele mai multe ori când vorbim despre închinare, privirile sunt ațintite asupra noastră, ne întrebăm dacă ne-a plăcut sau nu l-a închinare, verificăm dacă am reușit să intrăm sau nu în închinare. Nu e greșit să ne întrebăm acest lucru, dar în funcție de ce facem noi aceste afirmații?

Mă gândesc la exemplul lui Pavel și a lui Sila, și mă întreb oare cum s-au simțit ei, nu au avut nici trupă, nici instrumente, nu au putut nici măcar să bată din palme din cauza lanțurilor, dar ei tot s-au închinat.

Închinarea nu are de-a face cu ceea ce simțim noi, ci cu ceea ce este El.

Dacă privim la muzica de azi, worship-ul a ajuns să fie definit ca un gen propriu de muzică, dar închinarea nu este doar un stil de muzică, ci este un stil de viață. Închinarea nu este legată de un loc sacru, de o formă sau de o manifestare specifică.

Închinarea este un stil de viață continuu ce are la bază o relație personală cu Dumnezeu pe care îl cunoști și pe care îl iubești mai mult decât oricine și orice.

Îmi vine în minte ce a spus Călin Ciupe în cadrul unei conferințe: ,,Închinarea este ca și respirația. Este ceva pus de Dumnezeu în noi, pentru că El ne-a creat să ne închinăm. Închinarea este răspunsul meu la dragostea lui Dumnezeu, un Dumnezeu măreț și extraordinar.”

Are multă dreptate Călin în ceea ce spune. Dacă tu îl vezi pe Dumnezeu doar ca pe un Dumnezeu de duminica, totul va fi pentru tine doar o formă. Dar dacă trăiești cu un Dumnezeu pe care îl cunoști, pe care îl glorifici și pe care îl onorezi în toate aspectele vieții tale, duminica va fi pentru tine o explozie a închinării, și la biserică nu vei mai avea nevoie nici de un lider de închinare, nici de o echipă de închinare care să te ducă în prezența lui Dumnezeu.

Vei fi un foc care îi va aprinde pe ceilalți!”

Mai sus am scris doar câteva dintre ideile abordate de pastorul Marius, dacă doriți să vedeți mesajul întreg, dați click aici, iar dacă doriți să vedeți mai multe mesaje de la biserica Adoram – click aici.

În România avem nevoie de cât mai multă învățătură pe acest subiect, ceva relevant pentru ceea ce face Dumnezeu în bisericile noastre. Dumnezeu lucrează într-un mod extraordinar, așa că de ce să nu scriem despre acest lucru.

Multumim Marius, mulțumim Adoram!